Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Podlahová krytina

 o Navštíveno 1911x o
o 25.09.2012, 07:42 | Diablo | Upraveno: 2012-09-25 07:45:59
Ještě to není sice tak aktuální (zatím se dělá deska:-D), ale už teď se zabývám podlahovou krytinou. Ve všem (okna atd.) mám jasno, ale z těch plovouček, vinilů atd. mi jde hlava kolem. Jakou krytinu je nejlepší použít? V bytech, kde jsem do teď přebíval, jsem zažil plovoučku dřevěnou i laminátovou a vždy tam bylo nějaké místo, které vrzalo, při chůzi mi připadala podlaha hlučnější atd.-proto se mi do plovoučky moc nechce, i když okolí je většinou spokojeno (nevím, jestli náhodou jen nejsou takoví puntičkáři jako já:-) a nebo nebyla podlaha v těch bytech třeba jen špatně udělaná...? V baráku bude všude podlahové topení a asi i pes, takže by měla něco vydržet...O cenu až tak moc nejde-ale samo žádný extrémy nehledám..:-D
Díky za názory:-)


o 25.09.2012, 08:09 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-09-25 08:12:27
Řešil jsem přesně to samé. Novostavba, všude podlahovka a betonové podlahy. Na výběr jsou:

Dlažba - na podlahovku to nejlepší co může být, má to nejmenší tepelný odpor a dobru vodivost, tím pádem nejlépe zužitkuje a reaguje na teplo z trubek/betonu. Má ale i nevýhodu a to, že při přechodném období kdy si třeba přitopíš krbem a podlahovka je stále vypnutá je dlažba suveréně nejstudenější a na chůzi nejtvrdší krytina. Proto jí dáme jen do vstupu a na chodby.

Plovoučka - hned po masivním dřevu největší izolant na topení, při chození časem vrže/praská, hlučnost obrovská a odolnost ve většině případů nic moc. To jsem zavrhnul hned.

Koberec - plošné koberce jsme zavrhli kvůli prašnosti a je to taky tak trochu izoloant v závislosti na výšce chlupu.

Zbývá PVC, vinyl a marmoleum - marmoleum je sice fajn, je to přírodní matroš, ale jen omezené rozměry a výběr dekorů, který nám nesedl. Takže zavrhnuto a zbejval vinyl a PVC v roli. Vinyl se mě líbil proti PVC v optické kvalitě dekorů, navíc jak se skládá z těch pásků, tak to fakt vypadá jak dřevo na první pohled. Nevýhoda je ale dražší lepidla a pokládka a taky je otázka co udělají ty hrany dílců za pár let? Údajně se dá i jednotlivý dílec vyměnit, což taky pro někoho může být rozhodují otázka s jakým výsledkem. Vinyl byl i proti PC takový pocitově tvrdší materiál a zdál se mě odolnější do doby než jsem objevil i lina s podobnou strukturou. Jde v podstatě o vinyl v roli od Tarkettu a to řada Supreme plus. To lino není měkčené jako většina ostatních a hlavně má hodně silnou nášlapní vrstvu 0,7mm. Podle té se dá zhodnotit i kvalita a odolnost lina /vinylu a když vezmeš, že základní vinyly mají 0,35 - 0,4mm a lino doporučované na obývák je od 0,35mm tak těch 0,7mm už je fakt super. Jeden prodejce ho má doma pod schodama z patra a říká, že mu tam běhá pes a ani pod poslední schodem není po letech vidět nějaké poškození. Takže my jdem do tohodle.
o 25.09.2012, 08:10 | z0diaC
o blažbě jsi uvažoval ?
o 25.09.2012, 08:13 | Tuner#2
Tady jsem o tom diskutoval: [ Link ]
o 25.09.2012, 08:23 | Diablo
Dlažbu jsem uvažoval, ale přesně, jak psal Tuner#2, bude jen v chodbě, kuchyni, technických místnostech atd.
Přesně takový ucelený názor jako od Tunera jsem potřeboval-díky-to PVC od Tarkettu vypadá dobře-i mě překvapila cena...:-)
o 25.09.2012, 08:43 | tykeev
já osobně volil plovoučku a vybíral jsem takovou, která je ve spojení s vhodnou podložkou přímo určená pro podlahové topení

Podlahy tyto:
[ Link ]

Podložky tyto:
[ Link ]
Z těch podložek jsem vybral HARO Silent Pro DS

V celém baráku mi nevrže jediné místo a kročejový hluk je opradu VELMI utlumený
o 25.09.2012, 08:53 | Diablo
Třeba mám fakt smůlu na špatně udělané plovoučky-těžko říct-vrzaly všechny:-/
Nejsem odborník a možná se zeptám na kravinu, ale nevznikají kvůli tomu tlumícímu materiálu nějaké tepelné ztráty, když je vlastně krytina oddělená od podkladu tou tlumící podložkou a není na podklad (třeba jako lino) přilepené těsně?
o 25.09.2012, 09:06 | tykeev
to Diablo:
taky nejsem odborník, ale ty podložky jsou k tomu přímo určené a s nimi jsou tepelné ztráty naopak nižší.
o 25.09.2012, 11:07 | Diablo
tykeev: dobře, budu to dál studovat-jde mi z toho hlava kolem-s ničím jiným na baráku jsem neměl takový dilema...:-D
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3201 sekund.